MUS-E CAHIER

Een reeks publicaties over kunst & participatie in diverse contexten, gedragen door kunstenaars actief binnen MUS-E.

MUS-E hecht belang aan een kunstenaarschap in participatie, gericht op een gedeeld auteurschap. Vanuit samenspel creëren we verbinding en dialoog. We experimenteren om aan iets nieuws te bouwen waarbinnen we elkaars kwaliteiten, talenten en culturen versterken: we intercreëren. Binnen MUS-E staat intercreatie voor het laten samensmelten van een open creatieproces vanuit de eigen kunstpraktijk met de bagage en verhalen, de kennis en goesting van de participanten. De focus ligt telkens op de symbiose aangegaan tussen kunstenaars en hun kunstpraktijk met de participanten in hun eigen habitat. 

Cover publicatie

 

MUS-E vertrekt altijd vanuit de handeling en het experiment. We kozen ervoor om voor onze twintigste verjaardag geen lijvig boek vol zelfbepaalde wijsheid de wereld in te sturen, maar de reeks CAHIER te starten en zo de praktijkervaringen van onze kunstenaars te delen met jullie. Omdat wij denken dat hetgeen daar gebeurt, in de klas, met de burgers van de toekomst, radicaal interessant is voor wie mee de wereld van morgen wil vormgeven.

 

MUS-E CAHIER#1: FREEDOM & FAILURE

Patries Wichers & Kasper Demeulemeester

In MUS-E CAHIER #1 gaan we met kunstenaars Patries Wichers en Kasper Demeulemeester op artistiek onderzoek in de Sint-Albertschool in Molenbeek. Met kinderen van 3 tot 12 jaar werkten ze rond cruciale vragen over identiteit, vrijheid, versnippering en transformatie. Uit de reflectie-gesprekken die beide kunstenaars met elkaar hadden distilleerden ze een aantal inzichten die ze nu met jullie delen, opgebouwd rond één basisidee: vrijheid begint waar de idee van falen ophoudt.
 

Dit is het eerste MUS-E CAHIER. Een vlugschrift, een pamflet, een vonk inspiratie, een poging tot het delen van ervaringsinzichten.