Vitrine M

Een MUS-E project onder leiding van kunstenaars Patries Wichers en Raisa Vandamme. In samenwerking met Bruss-it en het zwembad van 1000 Brussel.
Brussel

MUS-E Belgium zet met Vitrine M in op het betrekken van de buurt rond het zwembad van de stad Brussel in de Marollen. Aan het onthaal van het zwembad wordt een vitrine geïnstalleerd, waaraan een buurtwerking met artistieke participatieve trajecten gekoppeld wordt. Onder begeleiding van kunstenaars kunnen buurtbewoners, zwembadbezoekers, handelaars van het Vossenplein, … zelf invulling geven aan de vitrine.

Muur vol foto's, portretten en post-its

Vitrine M #01

Vitrine M als Wunderkammer van het reilen en zeilen in de Marollen. Het is een inkijk in de poëzie van elke dag in één van de kleurrijkste wijken van Brussel. In Vitrine M #01 laten kunstenaars Patries Wichers en Raisa Vandamme je kennis maken met de leefwereld van het personeel van het zwembad.

De mensen die hier douchen, komen soms nog het meest voor de babbel. Voor sommigen van hen ben ik ook een beetje een mama. 

Feestelijke opening van de Vitrine met kinderen en leerkrachten

Vitrine M #02

In Vitrine M #02 gaat het zesde leerjaar van basisschool Sint-Joris dieper in op de verschillende levens die voorwerpen leiden. De leerlingen raken geïnspireerd door een performance van kunstenaar Patries Wichers. Ze doen eigen interventies op het Vossenplein en zoeken contact met de marktkramers. Met de spullen die ze krijgen, starten ze een artistieke zoektocht rond “waarde” en “waardeloosheid”.

We verdienen niet veel maar bon, on est ici et on reste ici.

Jongeren en kinderen kijken naar de werken in de vitrine