Onbetaalbaar

Een MUS-E project met Tine Guns, Louisa Maria Ponseele en 
de basisscholen De Mozaïek en De Triangel. In samenwerking met ONBETAALBAAR en Campo.
Nieuwpoort, Gent, Ledeberg

Een 5de en 6de leerjaar blazen nieuw leven in bestaande materialen en afgedankte objecten. Welke waarde kunnen voorwerpen van gisteren hebben in de wereld van morgen?

Onbetaalbaar: schetsen

DE SAMENWERKING

ONBETAALBAAR is een collectief van makers en denkers dat streeft naar materialisme met emotie. Het collectief werkt rond afgedankte en restmaterialen, die het transformeert tot nieuwe objecten met een functie en een verhaal. MUS-E en ONBETAALBAAR werken in dit project samen rond maatschappelijke basisbegrippen als uniciteit, identiteit en duurzaamheid.

Onbetaalbaar: raketstoel

HET PROCES

Het makerscollectief ONBETAALBAAR neemt de kinderen mee in een lang, intensief grafisch traject.

De muziekstijlen Hip Hop, Rockn’ Roll en Bollywood vormen de inspiratie voor het creëren van grafisch werk, kleine objecten en ontwerpen voor grote objecten die door de makers van ONBETAALBAAR verder werden ontwikkeld (bijvoorbeeld een draaibare draaitafel, drumchicks, een rockn’roll troon en een “banyolo”). Samen met kunstenaars Tine Guns en Louisa Marie Ponseele verdiepen de kinderen zich in een experimenteel  artistiek proces rond recyclage, redesign en fuctionaliteit.  

Tijdens een veiling presenteren de kinderen van beide scholen samen hun voorwerpen. De objecten worden tentoongesteld en per opbod verkocht tijdens een wervelende show en veiling in Campo Nieuwpoort.

Onbetaalbaar: de veiling

DE SCHOLEN

De scholen De Mozaïek en De Triangel liggen op een boogscheut van elkaar. Leerkrachten Didier, Lisa, joke en Pieter zijn de enthousiaste partners in dit project. Zij ondersteunen de kinderen op elk moment in dit artistieke traject, en verzorgen de communicatie naar de families toe.

Hoe kunnen we meer zorg dragen voor de omgeving waarin we leven? In een wereld waarin alle alarmklokken luiden omdat er te veel productie is met te veel afval en omdat we allemaal een grote voetafdruk hebben, kan dit project een actieve bijdrage leveren aan een betere wereld.