Affiches en zeefdruk

Een MUS-E project met Laurence Demaret, Muriel De Boreman en 7 leerlingen van La Cime, Genval (buitengewoon middelbaar onderwijs type 2 en 3). Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles.

Een kennismaking met filosofie, zeefdruk en expressie in de publieke ruimte, vertrekkend vanuit het thema "de rechten van het kind"

Enfant et machine de sérigraphie

Visuele spreekbuis in de openbare ruimte

Een collage op de vloer, aan de wand, op het toilet of buiten op straat: de jongeren kiezen zelf de manier waarop de affiches worden opgehangen. Deze keuze weerspiegelt hun eigen idee over communicatie en de toe-eigening van de publieke ruimte. Ze denken na over het kader en de grenzen van dergelijke expressievormen in onze maatschappij.

Affiches en pleine ville

Affiches in de spotlights

De jongeren komen zelf hun creaties ophangen op het 0>18 festival in Flagey (Brussel). Ze kregen er ook de kans om zelf uitleg te geven over hun creaties. Als echte experten leren ze de bezoekers iets bij over zeefdruktechnieken.

Heel even waren we echte sterren. Er waren een heleboel mensen aan wie we uitleg gaven, en  alle kinderen wilden onze affiches meenemen.

La création des affiches

De posters werden hun medium om een boodschap over te brengen. Ze zijn prachtig! Dit project heeft me geleerd om mijn studenten anders te zien. Ze gingen er helemaal voor. Het was enorm de moeite waard om een buitenschoolse activiteit met hen te doen.

- De lerares