Vacature: communicatiemedewerker

MUS-E Belgium zoekt op korte termijn een bevlogen medewerker voor de communicatie. Het betreft een deeltijdse tewerkstelling (15u), via arbeidsovereenkomst of op freelance basis.

Over MUS-E Belgium

Sinds 2000 neemt MUS-E Belgium een voortrekkersrol op binnen de participatieve kunsten. Als tweetalige organisatie brengt ze actieve kunstbeleving binnen bereik van kinderen en jongeren, ongeacht hun voorkennis of achtergrond. Deelnemers worden uitgenodigd om in de wereld van de kunstenaar te stappen tijdens co-creatie trajecten waarbinnen verbeelding, experiment en dialoog centraal staan.

MUS-E Belgium initieert artistieke trajecten in het onderwijs, de vrije tijd en de welzijnssector. Kunstenaars uit verschillende disciplines vertalen hun eigen kunstenpraktijk naar open en creatieve processen in dialoog met de deelnemers. Sleutelbegrippen zijn verbeelding, actieve kunstbeleving en verbondenheid. 
MUS-E Belgium is een dynamische en nog steeds groeiende kunstenorganisatie. Het vaste team bestaat uit een 10-tal medewerkers + een wisselende ploeg van een 40-tal freelance kunstenaars (waarvan enkele met een tijdelijk contract).

Op deze website vind je meer info over onze projecten.

Verantwoordelijkheden en competenties 

Je bent verantwoordelijk voor het bieden van uitgebreide communicatieondersteuning voor zowel interne als externe projecten. Hierbij bouw je voort op het reeds bestaande communicatieplan en neem je de leiding in het beheer van diverse kanalen, zoals onze website, sociale media, nieuwsbrieven, presentaties en drukwerk.

Je speelt een cruciale rol in het vormgeven van een strategisch communicatieplan voor de komende vier jaar. Je verzamelt tekst- en beeldmateriaal over onze projecten om ze op een wervende manier in de kijker te kunnen zetten op de website, op sociale media en naar partners toe. In je taalgebruik heb je oog voor de inclusieve, participatieve filosofie van onze werking.

Je neemt bestaand communicatiemateriaal onder de loep en werkt dit verder uit. Je presenteert de werking van MUS-E op een heldere, toegankelijke professionele manier. Binnen de artistieke sfeer ontwikkel je een innovatieve communicatiestrategie die nauw aansluit bij ons publiek. Je vertaalt onze projecten in prikkelende verhalen met behulp van zowel tekst als audiovisueel materiaal.

Je plant en beheert de communicatie over onze evenementen in samenwerking met onze sympathieke projectcoördinatoren. 

Je beheert ons drukwerk, waarbij je zorg draagt voor de ontwikkeling van aantrekkelijke materialen zoals flyers, brochures en posters, evenals artistieke producties. Je zorgt voor de bestellingen bij de drukkerij waarmee MUS-E samenwerkt.

Kortom, als communicatiespecialist bij MUS-E ben je de drijvende kracht achter de effectieve overdracht van onze boodschap, zowel binnen de kunstzinnige als bredere gemeenschappen.

Skills

Je bent begeesterd door de kunsten en je hebt een visie op de rol van kunst in de samenleving. Je bent enthousiast over de visie en het werk van MUS-E en ondertekent de kracht van participatie binnen de kunsten. Je leert onze website onderhouden en schrijft vlot teksten voor social media, nieuwsbrieven, blogs, persteksten, etc.

Je schrijft en spreekt foutloos Nederlands en Frans. Je bent goed in Frans en Engels.

Je bent creatief, analytisch, detailgericht en werkt gestructureerd.

Je past de principes voor inclusief taalgebruik toe in alle communicatie.

Ervaring met grafisch werk is een pluspunt (Indesign opmaak, technische vereisten, aanlevering, ...), net als basic ervaring met fotografie en video (bewerking, uploaden, ...) zodat je zelf content kunt creëren. Ervaring met Mailchimp is ook een mooie plus.

Je werkt in een klein gedreven team, dus je kunt zelfstandig werken en neemt initiatief, maar je kunt ook goed samenwerken.

MUS-E Belgium hecht belang aan het bevorderen van gelijke kansen. Kwaliteiten van mensen zijn belangrijker dan leeftijd, gender, afkomst, handicap of nationaliteit.

Kader van tewerkstelling

MUS-E Belgium biedt een marktconform loon binnen het kader van PC 329.01 en een pakket extralegale voordelen (maaltijdcheques, vergoeding vervoer, vergoeding GSM).
MUS-E Belgium voorziet een vaste aanstelling. Indien gewenst kan er een freelance contract worden voorgesteld. 
Je komt terecht in een warm, solidair team.
Het kantoor ligt in het hart van Brussel, in de Marollen.

Interesse? 

Mail jouw motivatie en een gedetailleerd CV naar job [at] mus-e.be 
Deadline voor aanmelding is 30 september 2023. 
Op basis van een eerste selectie wordt begin oktober een gespreksronde georganiseerd. 
De nieuwe medewerker treedt zo snel mogelijk in dienst.