Karuselo Rakonto

Een MUS-E project met kunstenaars: Paul Govaerts, Patries Wichers, Karolien Vanderstappen, Elyse Galiano. Productie: WIELS, MUS-E Belgium, Machinerie vzw. Concept molen: Maarten Janssens. Met de steun van: Brede School Vorst, Beste Buren, VGC, Brede School Vorst, Dynamo3. Betrokken scholen/organisaties: CEMôme, BS De Puzzel, BS De Wereldbrug, BS Sint-Augustinus, BS Parkschool.
Brussel

Karuselo Rakonto brengt letterlijk de verhalen en de verbeelding van kinderen tot bij andere kinderen om hen te inspireren dat dromen echt verwezenlijkt kunnen worden.

Karuselo Rakonto

Kinderen ontwerpen een draaimolen

De door kinderen zelf ontworpen draaimolen Karuselo Rakonto was een absolute toppubliekstrekker tijdens SuperVliegSuperMouche in 2015. Het project wordt wegens succes herhaald en verder uitgebouwd.

De molen is een work in progress, een platform voor verbeelding, waarbij het artistieke proces centraal staat. Kunstenaars en kinderen werken samen rond theater, muziek, dans, fotografie en beeldende kunsten.

Karuselo Rakonto

De gedroomde speelplek in de stad als inspiratie

In een eerste fase creëerde theatermaker Paul Govaerts samen met kleuters van vijf jaar verschillende sprookjes rond de gedroomde groene speelplek in de stad. Deze verhalen werden als inspiratie gebruikt voor de uitwerking van verschillende figuren. Kunstenaars Patries Wichers en Karolien Vanderstappen werkten met de verschillende scholen de maquettes uit. Tijdens de laatste fase werden acht draaimolens gebouwd uit recyclagematerialen, samen met ouders van de betrokken kinderen en sympathisanten.

Karuselo Rakonto is geen eindpunt. Het is een organische molen die op elk moment een metamorfose kan ondergaan tijdens nieuwe voortrajecten rond geluid, multimedia, verhalen, performance en beeldende kunsten.

Duurzaamheid staat centraal door maximaal gebruik van recyclagemateriaal.

Karuselo Rakonto