Camping MUS-E

Een artistiek project van MUS-E Belgium in samenwerking met SuperVliegSuperMouche, Arte para la motivación, Erasmus+, Parkschool Vorst, De Puzzel Vorst, BS Vorst, BS Sint-Gillis, Basisschool Balder Sint-Gillis, Bronschool Sint-Gillis en GC Pianofabriek.
Vorst

Tijdens de SuperVliegSuperMouche edities van 2017, 2018 en 2019 sloeg MUS-E Belgium haar tenten op in het park van Vorst. MUS-E kunstenaars werkten een artistiek programma uit met actieve ateliers, performances en interventies. In de wijken rondom het park en op diverse andere plekken in Brussel werden maanden voordien al verschillende artistieke voortrajecten uitgewerkt. Ook deze stonden in de spotlight op de camping. 

enfants et adultes avec une aiguille et du fil sur une feuille blanche

Woorden worden . 2017

Kunstenaar Patries Wichers bezoekt de gemeentelijke basisschool van Sint-Gillis om er met de leerlingen verbeeldingsrijk te spelen met woorden. Via beelden, fotografie en muziek wordt hun betekenis tot leven gebracht in een installatie op de camping.

Bib's in movement . 2017

In samenwerking met de bibliotheek werkt kunstenaar Philippe Cavaleri een artistiek traject uit met jongeren in Vorst. Op de camping krijg je een exclusieve inkijk in dit laboratorium van beeld en geluid.

VER-Beelden . 2017

Twee klassen uit de Parkschool in Vorst gaan samen met kunstenaar Sophie Vanhomwegen aan de slag met fotografie, video en audio. Op de camping stellen ze hun collages en grote collectieve schilderijen ten toon.

DANS . 2017 

Danser Jessy Driessens werkt rond beweging in verschillende scholen van Vorst, Sint-Gillis en Schaarbeek. Alle deelnemers worden uitgenodigd om op de camping samen te smelten tot één grote performance.

un enfant et un adult qui portent des masques dans le parc

Wondere Werelden . 2018

Kunstenaar Patries Wichers bezoekt sinds oktober de gemeentelijke basisschool De Bron van Sint-Gillis om er met de leerlingen verbeeldingsrijk te spelen met woorden. Via beelden, fotografie en muziek wordt hun betekenis tot leven gebracht in een installatie op de camping.

In(ge)beeld en verBEELDing . 2018

Twee klassen uit de Parkschool in Vorst en Basisschool Balder in Sint-Gillis gaan samen met kunstenaars Raisa Vandamme en Ellen Janssens aan de slag met beeld en fotografie. Op de camping stellen ze hun resultaten en tentoon.

Gaatjes en Draadjes . 2018

Theatermaker Lola Bogaert werkt met de 3e kleuterklas van basisschool De Puzzel in Vorst rond beweging en expressie met ons lichaam en alles wat erin en eruit gaat.

zelfgemaakte poppen in het park