Homelands

Een MUS-E project met Patries Wichers, Ali Sabri en basisschool Baron Steens (Brussel). In samenwerking met de International Yehudi Menuhin Foundation.
Brussel

'Homelands, Places of Belonging' is een co-creatief communityproject voor en door artiest-vluchtelingen. MUS-E kunstenaar Patries Wichers ontvangt schilder Ali Sabri in het vierde leerjaar van basisschool Baron Steens om vanuit tekenen en schilderen de kinderen met elkaar in dialoog te laten gaan rond het thema 'thuis'.

Kunstenaar en kinderen mengen kleuren en verf op grote papieren

Thuisland

Acht artiest-vluchtelingen engageren zich over een periode van zes maanden in een cocreatief artistiek proces met de lokale gemeenschap. Dit doen ze in tandem met zeven Brusselse socioculturele partners die hen van begin tot einde bijstaan.

Het project is een artistieke zoektocht naar wat het betekent om je thuis te voelen, om toe te behoren aan een stad, een gemeenschap, een wijk, ….
  
Het project 'Homelands' wil meeschrijven aan een positief en humaan verhaal door een duurzame dialoog op gang te brengen tussen lokale burgers en nieuwkomers.

Kunstenaar houdt groot felgekleurd blad omhood
Kinderen schilderen met felle kleuren