Birdwatching

Een MUS-E projet met Benjamin Vandewalle en Dieter Deswarte met basisschool Sint Albert uit Sint-Jans-Molenbeek. In samenwerking met La Maison des Cultures en Caravan Production en ondersteund door het Dream Up programma van La Fondation BNP Paribas.
Brussel, Molenbeek

Hoe kinderen van 9 en 10 jaar met hedendaagse dans meer vertellen over het leven in Sint-Jans-Molenbeek dan de verzamelde wereldpers.

Een traject rond hedendaagse dans en verdraagzaamheid

Vlak na de aanslagen in maart 2016 staan alle camera’s gericht op Molenbeek. In diezelfde periode werkt het derde leerjaar uit de Sint Albertschool met choreograaf Benjamin Vandewalle aan een langdurig artistiek traject rond hedendaagse dans. Net als alle Brusselaars worstelen de kinderen met twijfel, verdriet en vragen rond verdraagzaamheid.

Meisje in vensterbank

Een ontwapendende interventie in de publieke ruimte

Speciaal voor Molendance 2016 participeren de kinderen aan Birdwatching 4x4 in de straten van Molenbeek. Ze nemen op een ontwapenende manier de publieke ruimte in en geven een shot zuurstof aan de grijze straten. Ze overstijgen moeiteloos het stereotype beeld dat de media ophangen van hun gemeente. Deze performance mondt uit in de film BIRDWATCHING 4X4 Molenbeek, een productie van MUS-E Belgium in samenwerking met Benjamin Vandewalle en Dieter Deswarte.

De mensen lachen niet meer of spelen niet meer op straat

Dansende kinderen

Kinderen van 8 of 9 jaar zijn slimmer dan kinderen van 28 of 30 jaar