Jimoku

Een MUS-E project met Patries Wichers, Stijn Demeulenaere, Rebecca Lenaerts, Nicolas Ankoudinoff, Ségolène Neyroud, Irvic d’Oliver en 
de scholen Nieuwland (Brussel), Sint Albert (Molenbeek), La Plume (Molenbeek), Ecole Chanterelle (Brussels), Les Mouettes (Elsene), Sint Pieterbasisschool (Mechelen). In coproductie met les Brigittines en Ars Musica Festival.
Brussel

Geïnspireerd door beelden uit een Japans verleden maken honderdtwintig kinderen en zes kunstenaars geluiden van de toekomst zichtbaar.

movement class

Aan de slag met Japanse beeld- en muziekcultuur

JIMOKU, Japans voor ‘oog en oor’, is een tweetalig audiovisueel kunstproject. Zes klassen uit Brussel en Mechelen gaan onder begeleiding van zes MUS-E kunstenaars aan de slag met Japanse beeld- en muziekcultuur. Geïnspireerd door japanse animatiefilms uit de jaren ‘20 creëren zij eigen soundscapes.

Op artistieke residentie in Brussel

In het kader van een uitwisselingsprogramma neemt de school uit Mechelen deel aan een artistieke residentie in Les Brigittines in Brussel. Aan het eind van het project presenteren zij het resultaat van hun werk op het Ars Musica festival.

Kids performing in theatre space

De film

De film van Sophie Vanhomwegen focust op de residentie van de leerlingen van het 5de studiejaar van de Sint Pieterbasisschool uit Mechelen. Een hele week werken ze in groep aan een publiek toonmoment in de theaterzaal van Les Brigittines. Ook staat er een uitwisseling met de leerlingen van Sint-Albert uit Sint-Jans-Molenbeek op het programma. Leerkracht Bram Lambrechts en kunstenares Rebecca Lenaerts blikken achteraf terug.

Kids performing in theatre space