MUS-E Connect

Een MUS-E project in vier basisscholen: ’tKlavertje Vier en De Buurt in Brussel, De Mozaïek in Schaarbeek en De Wereldbrug in Vorst.
Brussel

Een klassieker binnen het MUS-E programma met het oog op de verhoging van cultuurcompetentie bij kinderen in Brusselse scholen.

Schaduw spelende kinderen speelplaats

Beter zelfbeeld

Binnen MUS-E Connect brengen drie MUS-E kunstenaars en drie DKO docenten jaarlijks kinderen van een twintigtal Brusselse klassen in contact met diverse kunstdisciplines. Het project beoogt het zelfbeeld en de cultuurcompetentie van de kinderen te verhogen. MUS-E Connect loopt al sinds 2004 in vier basisscholen: ’tKlavertje Vier en De Buurt in Brussel, De Mozaïek in Schaarbeek en De Wereldbrug in Vorst.

leerlingen in klas

Jaarlijkse thema's

Elk jaar werken de kunstenaars en DKO docenten rond thema's als 'Het Plein', 'Onze Buurt' of 'Talent Tonen'.  Deze aanpak nodigt uit tot uitwisseling en laat toe verbindingen te maken tussen de scholen. Binnen het thema 'Spelen Delen' vindt er bijvoorbeeld op het einde van het schooljaar 2016- 2017 een ontmoeting plaats tussen enkele klassen van de vier scholen op het Sint-Denijsplein te Vorst.

Kinderen met borden op een plein