PLEIN MUS-E-UM PLACE WILLEMS

Een samenwerking tussen MUS-E Belgium, basisscholen Sint-Ursula en Leidstar, Brede School Laken en GC Nekkersdal. Met steun van Cultuur Stad Brussel, in het kader de projectoproep STADSMAKERS.
Laken (Brussel)

Tijdens PLEIN MUS-E-UM PLACE WILLEMS verkennen de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar van basisscholen Sint-Ursula en Leidstar zes weken lang het Willemsplein in Laken. Ze kijken over de schoolmuren heen de buurt in en trekken eropuit. Samen met kunstenaars Alice van Innis en Arno Boey voegen ze kleuren en verhalen toe aan het Willemsplein.

kind tekent op een stuk karton

AUDIOWANDELING

Met kunstenaar Arno luisteren de leerlingen van Basisschool Sint-Ursula naar de geluiden op het Willemsplein en naar wat de mensen te vertellen hebben. Ze onderzoeken wie J.B. Willems was. Ze gebruiken hun fantasie en verzinnen verhalen bij verschillende plekken op het plein. Verzinsels worden verhalen, verhalen worden geluidsgolven, geluidsgolven worden een audiowandeling!

foto van flyers waarop een kaart staat van het Willemsplein

BEELDEND WERK

Met kunstenaar Alice gaan de leerlingen van de Leidstarschool beeldend aan de slag. Ze maken levensgrote figuren en verzamelen hierin verschillende eigenschappen van zichzelf en van de bewoners, handelaars en passanten van de omliggende straten. Daarnaast brengen ze de natuur binnen op het Willemsplein met een kleurrijk stickerproject en een handgemaakt bloemenperk.

kinderen tekenen op een groot kartonnen figuur

FEESTELIJKE VERNISSAGE 

De trajecten worden afgesloten met een feestelijke vernissage op het plein. Voor deze aangelegenheid wordt het betonnen plein kleurrijk vormgegeven met de creaties die de kinderen de voorbije weken maakten. Ouders, leerlingen, leerkrachten en buurtbewoners komen samen op het plein om de gemaakte kunstwerken te bewonderen, de audiowandeling te beluisteren én te genieten van een hapje en een drankje.