DE VERTELKAST

Een MUS-E project met kunstenaar Patries Wichers en ouders en kleuters van Elmer Zuid in Anderlecht. In samenwerking met Huis van het Kind.
Anderlecht (Brussel)

ER GROEIDE EENS...

Een tuin… een kast… een kunstenaar… en kinderen + ouders. Met het oog op taalplezier, interactie en verhalen wordt een lege lockerkast omgetoverd tot mobiele vertelvitrine.

locker kast met deuren open en allemaal werkjes in

EEN VERTELKAST...

Gedurende twee maanden strijkt MUS-E kunstenaar Patries Wichers neer in de tuin van kinderopvang Elmer Zuid in Anderlecht. Ondanks Covid-19 wordt er samen met peuters, kleuters, ouders en begeleiders de handen uit de mouwen gestoken. Het buiten samenzijn en creëren rond het meubel is hetgeen hen bindt. Klein leert van groot, groot leert van klein.

kinderen en ouders in actie tijdens artistiekatelier

INTERACTIEF EN MOBIEL

Elke bezoeker van het kinderdagverblijf – deelenemer of niet – kan tijdens de ateliers met Patries of op een ander moment, iets toevoegen. De verhalen die in de vertelkast huizen kunnen dus veranderen en aangepast worden, opdat er telkens nieuwe verhalen en betekenissen kunnen ontstaan. Ook na de sessies kan hij geactiveerd worden door ouders en kinderen, en fungeert hij als drager en maker van interacties. Daarnaast is de kast mobiel waardoor hij door alle partners van Huis van het Kind Anderlecht kan gebruikt worden.

Er was eens een huis. 
En in het huis woonde een mama muis.
Zij was aan het eten. Kaas.
Er kwam een monster. Die wilde de muis en de kaas opeten.
Maar de muis kon zich goed verstoppen.

- Assya, 5 jaar